Vlucht van 13 uur verpest door snurkende en winderige hond: stel vraagt geld terug

Een echtpaar dat tijdens de vlucht van Parijs naar Singapore naast een volgens hen hevig snurkende en winden latende hond zat, wil een volledige teruggave van de ticketprijs.

Foto ter illustratie. Dit is niet de snurkende en winderige hond die een vlucht van 13 uur verpestte.

Gill en Warren Press uit Wellington in Nieuw-Zeeland voegen daar ook nog aan toe dat de hond aan het kwijlen was. Het stel had tickets voor premium economy stoelen van Singapore Airlines. De ergernis werd zo groot dat ze uiteindelijk naar twee veel krappere stoelen verhuisden.

Het stel zegt dat ze niet van tevoren gewaarschuwd waren dat ze een hond als buurman zouden krijgen.

„Ik hoorde een soort geronk waarvan ik dacht dat het uit de telefoon van mijn man kwam”, zegt Gill tegen Business Insider. Toen ze goed keken, bleek er een zwaar ademende hond op de grond vlak voor hen te liggen. Halverwege de vlucht begon het dier winden te laten en dat hield volgens het stel maar niet op.

Kwijl van hond op benen

Omdat de hond bij aanvang van de vlucht nog deels uitstak in het gangpad, werd hij steeds meer richting Warren geplaatst. „Zijn kop lag op een gegeven moment onder de voeten van mijn man.” De echtgenoot die in korte broek zat, kreeg slijm op zijn benen, klaagt het paar.

Toen ze daarover klaagden, kregen ze nog twee beschikbare maar wel krappere stoelen aangeboden. Cabinepersoneel beloofde dat Singapore Airlines na de landing zou terugbellen voor een regeling. Twee weken later kwam die verontschuldiging en een aanbod voor een compensatie van 150 dollar. Toen ze duidelijk maakten dat niet te accepteren, kregen ze een maand later een hoger aanbod van 240 dollar (217 euro).

Het stel wil echter een volledige teruggave van de ticketprijs. De luchtvaartmaatschappij zegt in een reactie dat ze zich uitgebreid hebben verontschuldigd en dat de passagiers een kans hebben gekregen om te verhuizen. Omdat het premium-gedeelte in het toestel vol was, moesten ze naar krappere stoelen. Volgens Singapore ging het om een geleidehond van een passagier.

Bron: Telegraaf