Apart slapen door snurken. Snurken wordt vaak weggelachen maar vormt voor veel koppels een serieus probleem. Koppels geven niet snel toe dat ze door een snurkprobleem apart slapen. Helaas komt dit wel vaak voor.
Een snurkende partner wordt door veel mensen als storend ervaren. Hoe erg dit is verschilt per persoon, de één zal een licht snurkende partner al vervelend vinden terwijl het voor de ander pas een probleem wordt als de partner zeer zwaar snurkt. Aangezien een snurker geluiden kan produceren tot wel 70 decibel is de kans groot dat een partner hier last van heeft.
Snurken kan zorgen voor concentratiestoornissen, hoofdpijn en vermoeidheid. Maar vaak is het de partner die het meeste last van het geluid heeft en naar een andere kamer verhuist zodra er gesnurkt wordt. Uit onderzoek blijkt ook dat een snurkende partner slecht voor de gezondheid is
Steeds meer getrouwde en samenwonende koppels kiezen ervoor om apart te slapen. Uit een studie van de universiteit van Toronto blijkt dat tussen de 30 en 40 procent van de koppels apart slaapt. In België wordt samen slapen maatschappelijk meer geaccepteerd en als aangenaam en romantischer gezien.
Als Snurkcentrum zien wij dagelijks veel koppels langskomen. Een van de eerste redenen die wordt aangegeven om het snurken op te lossen is het niet meer samen slapen en de daaropvolgende verminderde romantiek. Vrouwen hebben hier meer moeite mee dan mannen.